Naprapatbehandling

Naprapaten jobbar med att reducera smärtan och återskapa funktion i kroppen för att sedan preventivt se till att problemen inte återkommer.

En behandling syftar till att skapa balans i kroppen genom att återställa kroppens naturliga rörelse för att optimera funktionen i kroppens leder, nerv- och cirkulatoriska system. Detta för att bibehålla en varaktig läkningsprocess.

Olika behandlingstekniker används beroende på patientens besvär men behandlingen jobbar med patientens naturliga rörelsemönster för att åteskapa balans i kroppen och underlätta för kroppens egen läkningsförmåga att verka. Kroppens läkningsprocess verkar betydligt längre än under själva behandlingen.

En naprapatbehandling baserad på helhetssyn ger en effektiv smärtlindring för patienten. Genom detta möjliggörs en snabbare återgång till arbetslivet efter sjukskrivning, vilket i sin tur gör naprapati intressant även ur ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Dry Needling

Dry needling är ett mycket effektivt behandlingsalternativ för att behandla muskulära problem och smärtor. Ofta så används denna terapi tillsammans med behandling av ryggradens leder. Dry needling är inte akupunktur. Det som är lika är användningen av samma typ av nålar.

Vid dry needling används en steril engångsakupunkturnål för att förbättra den lokala cirkulationen och för att stoppa den refererade smärtan. Målet med dry needling är att punktera triggerpunktsområdet och den spända sträng som är orsak till patientens nuvarande problem och/eller smärta. Studier har visat att genom att aktivera ”the local twitch response” så har detta en effekt på den kemiska miljön i muskeln och att det inte är nödvändigt att injicera något i muskeln. Det är det som har skapat namnet ”Dry needling”, alltså att sticka med en nål utan att spruta in någon kemisk substans. Biverkningar av dry needling kan vara blåmärken samt behandlingsömhet.

Skanlab

Den spontana djupvärmen leder till att blodkärlen expanderar (vasodilation) och därmed ökar ämnesomsättningen (metabolismen) samt att den kollagena vävnaden blir mer elastisk. Även muskeltonus sjunker genom den lokala värmeappliceringen, därigenom dämpas smärtan.

Behandlingstiden beror i allt väsentligt på vävnadsdjupen och är i genomsnitt 4 till 6 minuter lång. Vid tjockare vävnadsskikt (t.ex. lår) kan den vara upp till 10 minuter. Storleken på den vävnadsyta, som skall värmas upp bestäms av 2 olika stora elektroder, där användaren vid varje tillfälle väljer vilken, som skall sättas in i behandlingshuvudet.

Svenska naprapatförbundet

Behandling för gravida

”Personligen tyckte jag att det var väldigt skönt för den gravida kroppen att få avlastning och  liggandes på mage gav bästa effekt för mig.”

Hos oss kan du som gravid komma och få en avkopplande gravidmassage i vår Mammabänk. Bänken har ett hål i mitten samt elastiska band i botten av hålet som ger stöd för den växande magen.  Bänken har också en mjukare stoppning för bättre komfort än vår vanliga behandlingsbänk, samt ställbart huvudstöd och armstöd.

Förutom avkopplande gravidmassagebehandling så behandlar vi även olika besvär i rörelseapparaten som kan uppkomma under graviditeten. Under graviditeten förändras kroppen dramatiskt, tyngdpunkten förflyttas och belastar då ryggraden. Magen växer sig större och drar med sig ländryggen. Bröstrygg och nacken kompenserar och huvudet tiltar framåt. Hormonerna i den gravida kroppen hjälper ryggraden att klara vissa förändringar genom att mjuka upp omgivande vävnad. Om ett mindre problem finns i ryggraden kan de intensifieras under graviditeten och det gör det extra viktigt att hålla ryggen i balans både innan och under  graviditeten.

Pris: Gravidmassage 750kr (inkl moms) f o m 1/2 2021 Naprapati Gravid 670kr (ingen moms) f o m 1/2 2021

Boka tid hos oss

Att boka en tid gör du lättast via vår webbokning. Har du behov av en akuttid kan du ringa 

Avbokning skall ske online senast 24 h innan bokad tid. Ej avbokad tid debiteras. Vid oförutsedd händelse, kontakta den naprapat du bokat tiden hos via mail eller telefon.

Priset för en naprapatbehandling är 670 kr och 620 kr för pensionär/student (f o m 1/2 2021). Betalning för privatpersoner sker via Swish, företag kan faktureras enligt ök.